Nie ma profesjonalnie wyposażonej kuchni bez odpowiednich garnków gastronomicznych. Doskonałym przykładem są garnki Yato wykonane ze stali nierdzewnej – bez udziału szkodliwego manganu i niklu. Za sprawą specjalnej wkładki ferromagnetycznej sprawdzają się one nawet na kuchenkach indukcyjnych. Co jeszcze warto na ich temat wiedzieć?
Dlaczego garnki Yato świetnie sprawdzają się w kuchni?
Garnki Yato dostępne w ofercie https://gastromix.pl/1045-Garnki-gastronomiczne doskonale nadają się do przygotowywania wielu różnych potraw. To naczynia wykonane z wysokiej klasy stali nierdzewnej. Specjalna konstrukcja dna kapsułowego sprawia, że ciepło jest w nich rozprowadzane równomiernie. Przekłada się to oczywiście na wysoką efektywność gotowania i komfort pracy kucharza. Ryzyko przypalenia potraw jest w tym przypadku niewielkie.
Garnki Yato wykorzystywać można na różnego typu kuchenkach – gazowych, ceramicznych, elektrycznych oraz indukcyjnych. Kolejnym atutem garnków marki Yato są solidne, nienagrzewające się uchwyty mocowane przy pomocy nitów. W niektórych naczyniach w środku znajduje się dodatkowo praktyczna podziałka.
Garnki Yato – stworzone z myślą o profesjonalistach
Praca w kuchni nie należy do najłatwiejszych. Warto więc ją sobie ułatwiać, sięgając np. po odpowiednie naczynia. Przykładem są tutaj garnki marki Yato. Produkowane są ze stali nierdzewnej 201 i 21/0. Na te drugie producent udziela aż 5 lat gwarancji.
Szczególnie dużą popularnością na rynku cieszą się garnki Yato z praktyczną podziałką w środku. Cenią je sobie wszyscy miłośnicy zup, wywarów i kompotów. Dzięki podziałce nie trzeba już odmierzać płynów w osobnym naczyniu. Pozwala to zaoszczędzić sporo miejsca na blacie i zachować porządek w kuchni.
Garnki Yato są odporne na korozję, bardzo higieniczne i niezbyt trudne do utrzymania w czystości. Można je bowiem bez obaw myć w zmywarkach. Nagrzewają się dość szybko i doskonale przewodzą ciepło. Trudno się dziwić, że cieszą się dużą popularnością wśród profesjonalnych kucharzy. W naczyniach Yato przygotowywać można potrawy o różnym stopniu trudności.
Warto wspomnieć także o tym, że garnki Yato mają nienagrzewające się i nitowane uchwyty. Dzięki temu ryzyko poparzenia się jest naprawdę niewielkie. To ważna informacja, bo bezpieczeństwo w kuchni jest najważniejsze. Oczywiście pod ręką warto mieć zawsze naczynia różnej wielkości. Mniejsze garnki przeznaczone są do okazyjnego gotowania np. w domu. W restauracjach i barach wykorzystuje się jednak na ogół naczynia o wiele większe.